Kansaa kiinnostaa, mediaa pelottaa?

Alma Media järjesti 19.9. paneelin puolueiden puheenjohtajille, eräänlaisen vaalistartin. Muiden asioiden ohessa käsiteltiin kysymystä siitä, mikä puolue lähtisi hallitukseen tai edes neuvottelemaan hallitukseen osallistumisesta Perussuomalaisten kanssa tulevien kevään eduskuntavaalien jälkeen. Kuten arvata saattaa lähes kaikki muut puolueet pääsivät, muun muassa jo tutuksi tulleeella arvopohjien sovittamisjorinalla, kuittaamaan ettei tämä helpolla onnistuisi. Samanlaista täsmäkysymystä ei muiden puolueiden “hallituskelpoisuudesta” esitetty.

Pari viikkoa sitten pidettiin Ruotsissa parlamenttivaalit. Ruotsidemokraatit kasvattivat kannatustaan ja saavuttivat historiansa parhaan tuloksen ja ovat nyt ratkaisevassa asemassa kun kumpikaan perinteisistä Ruotsin blokeista ei saanut enemmistöä. Ruotsidemokraattien kannatus jäi kuitenkin selvästi viimeisten gallupien alle, joten tässä mielessä perinteiset puolueet, etenkin demarit, saattoivat pitää selvää tappiotaan jonkinlaisena torjuntavoittona. Monessa kotimaisessa mediassa tätä tulkittiin helpotuksena: nyt Perussuomalaiset eivät saakaan vetoapua Ruotsidemokraattien tuloksesta, eivätkä vaikeat maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyvät teemat nouse Suomen vaalien keskiöön. Ennen vaaleja pääkirjoitukset ja Ylen vaaliraportit olivat jo tästä monta viikkoa kilpaa varoitelleet

Pitäisi kai olla tyytyväinen, että puolueemme herättää jatkuvaa ja kasvavaa kiinnostusta toimittajissa ja kolumnisteissa. Samaan aikaan mieleen muistuu parit viimeiset eduskuntavaalit, kovin tutulta kuulostaa. Silloinkin ulkoa lyötiin monenlaista ääri- ja populistileimaa, olipa Perussuomalaiset mitä mieltä tahansa. Kysymys oli silloin, kuten nytkin siitä, että äänestäjää pidetään yksinkertaisena, että valistuneen median on syytä tehdä kaikkensa ohjatakseen mielipidettä oikeaksi. Lyhyesti kyse on pelosta – pelätään että ihmiset ajattelevat itse ja äänestävät sen mukaisesti.

Kun tapaa ihmisiä erilaisissa tapahtumissa ja keskustelee heidän kanssaan vaikkapa somessa huomaa, että tavallista kansalaista ei voida näin ohjailla. Monet nuoret ja eläkeläiset, työttömät ja työssä olevat, palkansaajat ja yrittäjät lähestyvät samalla viestillä. Nykyhallinto ja muut oppositiopuolueet nähdään monessa asiassa edustavan täysin vastakkaista ajatusta kuin Perussuomalaisten terve kansallismielisyys ja vastuullinen ajatus yhteisten varojen käytöstä kansalaisen hyväksi.

On hyvä, että politiikka kiinnostaa ja on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Jos ja kun media haluaa yhtä puoluetta demonisoida, onnistuu se vain lisäämään ihmisten kiinnostusta meitä kohtaan ja pääsemme viestimään omaa vaihtoehtoamme suoraan ilman suodattimia. Media osuu edes tässä lähelle maalia: Perussuomalaiset ovat ainoa vaihtoehto monessa asiassa muille puolueille. Olemme yhtenäinen joukko aivan tavallisia ihmisiä tavoitteena tehdä parempaa ja reilumpaa politiikkaa suomalaisten hyväksi.

Forssan lehti 22.9.2018


Pia Kuparinen
Kaupunginvaltuutettu
Forssan seudun perussuomalaiset ry. puheenjohtaja
Hämeen eduskuntavaaliehdokas

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa